fuckingems - it's all about me

Hårvård - olivolja

Kategori: Allt och lite till

Olja till håret
Det kan verka konstigt att blanda olja i håret när man lägger så mycket tid på att tvätta det rent från fett, men det fungerar faktiskt. Hårtvätt tar bort också det fett som borde finnas kvar. Resultat: risigt hår. En rejäl oljeinpackning mjukar upp och ger glans. Det fungerar bättre ju längre oljan får sitta i. Om håret är riktigt torrt hjälper det inte att packa in det en kvart, det behöver timmar på sig för att suga upp oljan.

• Kvällsinpackning: Hela håret arbetas in med uppvärmd olja, packas in i plast och handduk och får sitta i upp till ett par timmar. Värme förenklar så gör det i bastun eller ta ett varmt bad.

• Helginpackning: Borsta in olja bara i hårslingorna eller hårtopparna. Låt sitta kvar under natten. Håret kan suga upp förbluffande mängder olja; på morgonen kan det vara helt torrt. Borsta in nytt, och fortsätt så tills håret inte suger upp mer.

Olja till hårbotten
En oljeinpackning kan också lugna en torr och irriterad hårbotten. Massera in i hårbotten med fingrarna, strunta i håret.

Hur får man bort oljan?
Försök inte skölja ur oljan med varmt vatten, då sitter den kvar ännu mer. Har man ägg i inpackningen också blir det rena äggstanningen. Skölj med kallt eller ljummet. Allra bäst är att inte blöta håret alls utan ta schampo direkt i håret. Först när man har schamponerat en stund blöter man med ljummet vatten. Bli inte förskräckt om håret ändå verkar lite flottigt. Efter en dag har det sugit upp oljeresterna och är glansigt och elastiskt. Svart hår behöver inte alltid sköljas utan blir glansigt som av vilken hårolja som helst.


Det här ska jag gå och göra nu. Sätta olja i hela håret och sen en handduk och ha det över natten och tvätta bort på morgonen.
Brukar ni använda olja i erat hår någon gång, eller använder ni kanske något annat? Bortsett från hårinpackningar alltså.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: